м. Львів, вул. Зелена, прим. 251

Камери шокової заморозки – глибоке заморожування

Шокова заморозка – це технологія, що дозволяє збільшити термін придатності продуктів, краще зберегти їхні смакові та корисні якості. Зберігати таким способом можна практично будь-який продукт: м’ясо, рибу, зелень, фрукти, овочі. Після розморожування їжа має не тільки відмінний смак, але й привабливий зовнішній вигляд.

Технологія шокової заморозки

Процес заморожування продукції в морозильній камері можна розділити на 3 етапи:

  • Охолодження до 0°C. Відбувається поступова підготовка продукції до подальшого заморожування.
  • Зниження температури до –5°C. Починається сильна втрата тепла та перехід з м’якого або рідкого стану до твердого. При цьому кристалізується близько 70% фракцій.
  • Доморожування. При звичайному заморожуванні температуру знижують до –18 .. 24°C, а при шоковому – до –30…–35°C.

Помилкою буде думати, що різниця між звичайним та шоковим заморожуванням тільки в більш сильному зниженні температури. Важливу роль тут відведено часові охолодження. Чим швидше відбувається кристалізація фракцій, тим менше розмір крижаних кристалів, що утворилися.

Будь-яка свіжа харчова продукція містить певну кількість води. При замерзанні вона перетворюється на крижинки, які своїми краями ушкоджують щільні структури. Що вони більші, то сильніше пошкодження. Розморожений після стандартного заморожування шматок риби або м’яса має непривабливий вигляд (розшаровується), та й смакові якості можуть постраждати.

Камери шокової заморозки забезпечують швидке охолодження. Перехід із м’якого стану до твердого відбувається за 20-35 хвилин. За цей період не встигають утворитися великі кристали, тому після розморожування продукція практично не змінює зовнішнього вигляду та повністю зберігає відмінний смак. Та й зберігати продукти можна значно довше.

Купівля та монтаж шокових камер

Шокові камери – ефективне високотехнологічне обладнання, яке допомагає надовго зберегти свіжість та корисні якості продуктів. Компанія ProairZahid займається реалізацією холодильного обладнання для шокової заморозки. Серед асортименту, представленого в магазині ПроейрЗахід, тільки техніка від світових виробників з гарантією якості. Ціни доступні, завжди є можливість додатково заощадити: на сайті регулярно проводяться знижки та акції.

Камери шокової заморозки необхідно грамотно встановити та налаштувати. Для цього можна звернутися в сервіс ProairZahid. Монтаж та налаштування відбуваються в кілька етапів:

  • Проектування. На цій стадії замовник озвучує свої вимоги до холодильного обладнання: розміри, бюджет та характер продукції, що планується зберігати. Після цього фахівці складають проект та підбирають необхідну комплектацію.
  • Монтаж деталей. Залежно від характеристик обладнання, складання та монтаж може проводитися на заздалегідь підготовленому фундаменті або з використанням полегшених безкаркасних технологій.
  • Установка вентиляційної системи, регулятора вологості, контроллера температури.
  • Наладка автоматики. Шокова заморозка проводиться в автоматичному режимі, але, щоб вона повноцінно функціонувала, необхідно відрегулювати налаштування автоматики.

Після того, як фахівці ПроейрЗахід закінчать свою роботу, відразу можна покласти свіжі продукти в заморозку. В результаті ви зменшите втрати продукції у 2-3 рази та значно прискорите своє виробництво. Тепер товари будуть заморожуватися швидше.

Важливо пам’ятати, що холодильне обладнання вимагає регулярного технічного обслуговування. Для його проведення краще звертатися в сервіс, який займався монтажем та налаштуванням техніки. Фахівці ProairZahid перевірять та змажуть основні вузли, проведуть необхідний поточний ремонт або налагодження автоматики. Також у нашій компанії можна замовити ремонт обладнання.

Монтаж шокової камери під ключ та регулярне технічне обслуговування – це основні переваги співпраці з компанією ПроейрЗахід. Звернувшись до нас, за рахунок використання наднизьких температур ви значно збільшите час збереження продукції та додатково прискорите процес виробництва напівфабрикатів.

Часті питання про шокові камери

Шокова заморозка – відносно нова технологія. Користувачі, перш ніж придбати обладнання, намагаються дізнатися всі нюанси. Питання часто повторюються, тому варто розглянути відповіді на найпоширеніші.

Чим шокова заморозка краща за звичайну?

При шоковій відбувається швидке охолодження. Волога, що міститься у продукті, не утворює великі кристали. Це означає, що клітинна структура тканин не пошкоджується, тому після розморожування їжа за зовнішнім виглядом та смаковими властивостями практично не буде відрізнятися від свіжої продукції. Друга перевага – зберігати напівфабрикати при глибокому заморожуванні можна довше.

Чи можна встановити шокові камери вдома?

Можна. Фахівці ПроейрЗахід складуть будь-який проект, але спочатку потрібно з’ясувати доцільність монтажу. Обладнання коштує недешево, а в домашніх умовах рідко виникає необхідність відразу заморозити великі обсяги продукції. Устаткування для глибокої заморозки встановлюють у цехах з виробництва напівфабрикатів, в закладах громадського харчування (ресторани, бари) та інших підприємствах, де необхідно надовго зберігати свіжість їжі. До того ж у магазинах часто можна придбати готові напівфабрикати глибокої заморозки.

Чи всі шокові камери однакові?

Ні, є кілька різновидів: колискові, флюїдізаційні, спіральні та конвеєрні. Який тип краще вибрати, залежить від характеру продукту, що потрібно заморозити. Колискові та конвеєрні краще обирати для розфасованої продукції, яка в такому вигляді потім надійде на прилавки. Флюїдізаційні – оптимальний варіант для заморожування ягід, рибних тушок, морепродуктів. З приводу типу обладнання краще порадитися з техніками ProairZahid. Під час складання проекту вони підберуть оптимальний варіант.

Як краще робити глибоку заморозку риби та морепродуктів?

Для цього на деках, візочках та інших пристосуваннях на невеликій відстані один від одного розкладаються одиниці продукту. Після того, як вони повністю заморожені, для поліпшення збереження рекомендується зробити глазурування: покрити їх шаром прісного льоду товщиною 1-1,5 мм. Цей захід допоможе уникнути втрати вологи, а також краще збереже аромат та смак.

Чи є особливості при заморожуванні м’яса?

В даному випадку важливо створити розподіл потоків повітря, що охолоджує. Їхня швидкість повинна бути не менше 4-6 м/с. М’ясні шматки найкраще заморожувати на підвісних полицях, стелажах та візочках.

Шокове обладнання значно розширює перспективи ведення бізнесу. Можливість швидко розморозити та довше зберігати продукцію дозволяє вивільнити час та розширити сфери збуту, налагодити поставки до магазинів не тільки у своїй області, але і в інші регіони. Вкладення, зроблені при покупці та монтажі камери глибокої заморозки, окупляться набагато швидше, ніж від придбання традиційних морозильників.

Зробіть ваш запит за телефоном чи електронній пошті, а спеціалісти нашого відділу оперативно підготують попередню калькуляцію робіт та комплектуючих.

Замовте консультацію




НАДАЄМО ГАРАНТІЮ НА  ОБЛАДНАННЯ ТА ВСІ ВИДИ РОБІТ!

Оцініть переваги співробітництва з нами вже сьогодні – замовте безкоштовний аудит вашого обладнання, зв’язавшись з менеджером за телефонами

📞+38 (067) 797-67-89

📞+38 (050) 195-06-72

Ми відкриті до наших клієнтів, тому завжди раді їх зустрічати у себе в офісі та на сервісіза адресою: м. Львів, вул. Зелена, 251.


ІНШІ ПОСЛУГИ: